Miljöpolicy
Miljöhänsyn är en naturlig del av vardagen på Gilda Cosmetic. Ingredienserna i Gilda hudvårdsprodukter består av en mix av rena råvaror och en väldigt liten del syntetiska råvaror. 90-100 % av råvarorna är hämtade från naturen. Vi prioriterar ekologiska och naturliga ingredienser. Vi använder bland annat ekologisk rapsolja från certifierade odlare, vegetabiliska oljor från solros, jojoba, havtorn och squalane (oliv), samt eteriska oljor från lavendel och apelsin. Vi använder även AHA-syror baserade på extrakt från ekologiska blåbär, sockerrör, sockerlönn, apelsin och citron.

Det händer att vi använder syntetiska ingredienser för att garantera en hög produktkvalitet då denna alltid kommer i första hand. Det kan gälla exempelvis konserveringsmedel som kan finnas i en produkt för att garantera hållbarheten. I dessa fall använder vi enbart ingredienser som är bevisat bra och riskfria och som då alltid tillsätts i så små doser som möjligt.

Som en del i vårt miljöarbete har vi också valt att arbeta med en producent som tar stor hänsyn till miljön, både när det gäller produktion samt utveckling av produkter. Som en del av detta är företaget certifierat enligt ISO 14001. Certifieringen innebär att de kontinuerligt förbättrar och utvecklar sitt miljöledningssystem i form av att använda miljövänliga råvaror samt att spara resurser såsom vatten, energi och att källsortera vid produktionen.

De personliga ställningstaganden vi gör har utgångspunkt i det som vi som personer tycker är viktigt. Förutom det som nämts ovan tar vi hänsyn till vilken typ av förpackningar som används, samt hur produkterna transporteras osv. Vi ger dig en möjlighet att göra ett naturligt val, samtidigt som du får produkter som ger resultat!