KÖPVILLKOR

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren gällande ditt besök hos oss på Gildacosmetic.se. Har du frågor som du inte hittar svar på, kontakta oss på info@gildacosmetic.se så hjälper vi dig.

Betalningsvillkor
Frakt/Leveransvillkor
Priser
Kvitto/Orderbekräftelse
Ångerrätt/Reklamation
Personuppgifter
Garanti & anvisningar
Övrigt

Betalningsvillkor
För privatkunder tar vi emot bankkort och kreditkort som är anknutna till VISA och Mastercard/Eurocard.

Vi är mycket noggranna med säkerheten och arbetar med DIBS för våra kortbetalningar. Vi lagrar inte några kortnummer och all överföring sker krypterat (SSL) till kortinlösande bank. Välj vilket kort du vill betala med när du kommer till kassan. Om du har ett Eurocard så skall du välja Mastercard.

Frakt/Leveransvillkor
Inom Sverige
Som privatkund betalar du 39 kr i frakt för ditt paket. Fri frakt när du handlar för över 1 000 kr. Vi använder oss av DHL Servicepoint och din beställning finns normalt att hämta ut inom 3 arbetsdagar med SMS-avi. Om ovan angivna leveranstider riskerar att överskridas avsevärt, t.ex. på grund av att en vara tar slut på lager, kommer vi att kontakta dig och informera om detta. Du har då rätt att makulera köpet och få tillbaka pengarna utan några extra kostnader.

Utanför Sverige
För närvarande riktar sig försäljningen via vår shop endast till kunder i Sverige. Vill du ha dina varor levererade till en adress utanför Sverige är du välkommen att kontakta oss via mail info@gildacosmetic.se så hjälper vi dig vidare med det.

Ej uthämtade paket
Det är upp till kunden att ange en giltig och korrekt leveransadress. Paketet ligger i 14 dagar på utlämningsstället från ankomstdagen och returneras om det inte avhämtats inom den angivna tiden. Om Gilda Cosmetic AB får tillbaka ett paket som ej har hämtats ut eller den av kunden angivna adressen inte har varit korrekt, är det upp till kunden att bekosta ny frakt. Gilda Cosmetic AB kontaktar kunden på angiven e-postadress när vi får tillbaka paketet och meddelar detta, men avvaktar svar från kunden. För paket som inte hämtas ut debiterar vi en avgift på 300 kr för att täcka de kostnader som uppstår för hantering och administration.

Priser
Alla priser hos Gilda Cosmetic AB anges i svenska kronor. Som standard anges alla priser inklusive moms.

Kvitto/Orderbekräftelse
När du lagt din beställning får du en orderbekräftelse till din angivna e-postadress, på denna orderbekräftelse finner du ditt ordernummer och den gäller även som kvitto på ditt köp tills du mottagit din beställning. Skriv gärna ut och spara den.

Läs igenom orderbekräftelsen och stäm av att allt är korrekt. Har du frågor kring din order hör du av dig till oss och uppge då ditt ordernummer, du finner även ditt ordernummer när du är inloggad i webshopen under "Mitt konto" > "Mina orders".

Om du inte fått en orderbekräftelse inom en timme, vänligen kontrollera först att den inte fastnat i ditt spamfilter. Finns den inte där, kontrollera att din e-postadress stämmer och mejla oss på info@gildacosmetic.se så skickar vi bekräftelsen på nytt. Skriv ordet ”Orderbekräftelse” i mejlets ämnesfält.

När din beställning skickas får du med en faktura som bekräftar ditt köp, denna faktura gäller även som slutgiltigt kvitto och garantisedel på ditt köp.

Ångerrätt/Reklamation
Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslag (2005:59).
När du köper en vara via Internet har du enligt lagen rätt att ångra köpet inom 14 dagar. När du ångrar ett köp ska du betala kostnaderna för returfrakten. Återbetalning sker inom 30 dagar. Följ instruktionerna på blanketten du har fått per mail.
Mottagaren är ansvarig för att kontrollera att leveransen och produkterna är oskadda i samband med mottagande av paketet. Är en vara felaktig eller defekt gäller reklamation i vanlig ordning. Kontakta oss på info@gildacosmetic.se så hjälper vi dig. Vid godkänd reklamation/hävning av köp så återbetalar vi summan för din beställning inom 30 dagar. http://www.konsumentverket.se/sv/Lag-ratt/Din-ratt-som-konsument/Angerratt-vid-distanshandel/

Personuppgifter
Allmänna dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 2016/679), förkortat GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny EU-förordning som börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen. Vi behandlar alla personuppgifter i enlighet med denna förordning.
Vi rekommenderar att du läser vår fullständiga integritetspolicy som du hittar här.

Garanti & anvisningar
Vi kan ej ta ansvar för eventuell överkänslighet mot ingredienser i en produkt. Om du är osäker på vad produkten innehåller, kontakta vår kundtjänst innan användning/beställning.

Övrigt
Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. Gilda Cosmetic AB förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information utan föregående avisering.