1988 grundade jag Gilda Cosmetic´s hudvårdsserie med fokus på högkvalitativa produkter som ger resultat på huden, oavsett hudtyp. Produkterna är baserade på effektiva kombinationer av aktiva ingredienser med vetenskapligt bevisad effekt. Oljorna i produkterna innehåller fettsyror som också finns naturligt i huden och liknar hudens eget byggmaterial. Det gör att huden lättare kan absorbera de vegetabiliska oljorna och tillgodogöra sig de vitaminer, antioxidanter och andra ämnen som finns i oljorna. Gilda Cosmetic erbjuder resultatinriktade produkter och professionella behandlingar mot till exempel akne, rynkor, stora porer eller hyperpigmentering. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och mer hälsosamt utseende. Tillsammans med behandling och hemmaprodukter skräddarsyr vi ett program som passar just kundens hudtyp och fokusområde så att denna får ut det bästa av sin hudvård. Produkterna är under progressiv utveckling och utgår från de senaste forskningsrönen. Vår gedigna erfarenhet inom produktutveckling och ingredienskännedom är din garanti för en hälsosam hud.


70-talet 

Sedan Gilda Liljeblad var liten har hennes livskall varit att ta hand om människor, hon har alltid tyckt om att ge och att ”pyssla och ordna”. Från början var tanken att hon skulle bli läkare, men i början av 70-talet, när skönhet och glamour inte alls var på tapeten, valde hon sin egen väg. Hon åkte till Wien där hon utbildade sig till hudterapeut och skaffade sig internationella kontakter. Krävande heltidsutbildning genomfördes under ledning av Mr and Mrs Dr. Harrar. Under hela den tiden var fokus på att ta hand om andra, få dem att må bättre, få dem att se bättre ut och vara nöjda med sig själva. 


80-talet 

Väl hemkommen från Wien, som utbildad hudterapeut med unik internationell examen, startade Gilda flera egna verksamheter. Bl.a. Salong Gripsholm på hotell Park Aveny i Göteborg, som snabbt blev ett framgångsrikt koncept som präglades av nytänkande och internationell touch. Som mest hade salongen tolv anställda och Gilda blev ett välkänt namn i branschen. Under denna period blev hon även medlem i styrelsen för SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation). Hon blev även kontaktad av en man, Lars Mürback, som ville använda Gildas kunskaper för att förbättra sina produkter. De arbetade tillsammans under fyra år med att utveckla hudvårdsprodukter. Med tiden insåg Gilda att inte alla ingredienser var så aktiva och resultatgivande som hon önskade. När Lars ville fokusera på den nedre änden marknaden, och inte ville investera i dyrare ingredienser, så bestämde de sig för att avsluta samarbetet. Det var då, år 1988, som Gilda började producera sin egen linje av ”high end” hudvård. 


90-talet 

Som väletablerad i branschen och med välfylld salong borde Gilda känna sig nöjd och slå sig till ro. Men det fanns fler drömmar att uppfylla – en av dem var att starta egen skola, med möjlighet att förmedla all den kunskap hon fått genom sin internationella utbildning. År 1993 startade hon Gilda Skolan i Göteborg med målet att utbilda Sveriges bästa hud- och spaterapeuter. Till utbildningen ville hon ha produkter med hög kvalitet, och därför arbetade hon hårt med att vidareutveckla sin hudvårdsserie. Bengt och Kaisa Avehall (far och dotter), som hon nu hade inlett ett samarbete med, hjälpte Gilda att utveckla produkter med de högkvalitativa recept som hon önskade. 


00-talet 

Att utveckla sin egen hudvårdsserie är ett hårt och slitsamt jobb. För att få fram riktigt bra produkter har vissa av recepten ändrats mer än 10 gånger. Under 00-talet stötte Gilda även på problem med produkternas förpackningar, samt att företaget var tvunget att ändra till en annan producent då den första producenten gick i konkurs. Efter några tuffa år så finns nu samtliga produkter i sortimentet igen och, i slutet av 00-talet börjar intresset för produkterna ta fart igen. 


10-talet 

Gildas hudvårdsprodukter har utvecklats till en heltäckande, professionell serie och säljs framgångsrikt på samtliga skolor och hos återförsäljare i hela Sverige. Produkterna har nu uppnått den kvalitet och ger det resultat som Gilda önskar. Även förpackningarna har bytts ut och fungerar tillfredsställande. Produkterna får mycket uppmärksamhet i bloggar och populariteten för Gildas svenska, högkvalitativa produktserie ökar stadigt. Gildas man Ron fokuserar på internationell expansion av hudvårdsserien och hennes son Ludwig ansvarar för allt operativt arbete. Gildas son Benjamin har fokuserat på produktutveckling. Under den här tiden blir Gilda även invald som hedersmedlem i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) - ett bevis på den respekt som Gilda besitter i branschen.